Nieuwe order van De Lijn voor VDL Bus & Coach
Van links naar rechts: Roger Kesteloot, Marc Descheemaecker, Samuel Schalckens, Willem van der Leegte, Henk Coppens, Peter Wouters, Filip Malefason, Jan Mooren, Mike Lenihan.

Nieuwe order van De Lijn voor VDL Bus & Coach

26 oktober 2017

Het Belgische personenvervoersbedrijf ‘De Lijn’ heeft een bestelling van 66 VDL Citea’s SLE hybrid en 55 VDL Citea’s SLE in dieseluitvoering bij VDL Bus & Coach geplaatst. “Wij zijn trots dat we aan De Lijn mogen leveren en ervan overtuigd dat onze bussen een zeer positieve bijdrage leveren aan de duurzaamheid en rentabiliteit van het voertuigpark van De Lijn.’’ De bussen worden geproduceerd bij VDL Bus Roeselare. VDL Bus & Coach is de enige busfabrikant die uitsluitend in West-Europa produceert. ‘’Deze order is dan ook heel belangrijk voor de werkgelegenheid in België”, aldus Peter Wouters, Directeur VDL Bus Roeselare. Alle voertuigen worden geleverd in 2018 en begin 2019 en zullen op diverse lijnen in Vlaanderen worden ingezet.

VDL Citea SLE-120 hybrid

De Citea SLE-120 hybrid heeft een lengte van 12 meter, is uitgerust met een serieel hybride systeem met STOP & GO functie. De voertuigen voor de Vlaamse Vervoersmaatschappij ‘De Lijn’ zijn zodanig opgebouwd dat het elektrisch vertrekken bij de verkeerslichten en bushaltes mogelijk is zonder dat de dieselmotor gebruikt wordt. Het concept van deze Citea SLE Hybrid is modulair aanpasbaar om ook nog langere trajecten zuiver elektrisch te kunnen rijden. Door gebruik te maken van een inverted pantograaf en een groter batterijpakket wordt de elektrische autonomie verder vergroot.

VDL Citea SLE-120

De Citea SLE-120 heeft eveneens een lengte van 12 meter en is uitgevoerd met een Euro 6 Cummins ISB6.7E6C motor. Door zijn innovatieve lichtgewichtconstructie en een efficiënte aandrijflijn, welke is afgestemd op de specifieke inzet van De Lijn, heeft de Citea een laag eigengewicht wat resulteert in een gunstig brandstofverbruik en een geringere uitstoot van schadelijke stoffen. Dit in combinatie met een lange levensduur resulteert in een maximale ‘Profit of Ownership’. De lagevloerconstructie aan de deuren maakt de instap extra makkelijk en biedt bijvoorbeeld reizigers met een kinderwagen of een rolstoel optimale toegang. Bij het instappen valt direct het lichte en uitnodigende interieur van de Citea op. De cantilever-stoelmontage (vrijhangende stoelen) zorgt voor veel beenruimte en daardoor optimaal zitcomfort.

VVM De Lijn

De Lijn is de commerciële naam van de Vlaamse Vervoermaatschappij, een autonoom overheidsbedrijf voor het stads- en streekvervoer met bus en tram in Vlaanderen. De Lijn streeft naar kwaliteitsvol en klantgericht openbaar vervoer. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan een stipte, betrouwbare en snelle dienstverlening met voldoende capaciteit, frequentie en veiligheid. In totaal zijn hier zo’n 10.000 mensen tewerk gesteld. Ongeveer 8.000 daarvan werken bij de V.V.M. De Lijn. De overige 2.000 werken bij busondernemingen die rijden in opdracht van de V.V.M. De Lijn.

Terug