Geschiedenis

De wortels van VDL Staalservice dateren uit 1983 toen Staalservice Weert werd opgericht. In 1993 is Staalservice Weert overgenomen door de VDL Groep en in 2003 is onze naam veranderd in VDL Staalservice.

De eerste werkzaamheden bestonden uit eenvoudige bewerkingen zoals knippen, zetten en ponsen van plaatmateriaal. In de loop der jaren zijn er meerdere methoden van snijden zoals autogeen- en plasmasnijden bijgekomen. In het jaar 1986 is de eerste lasersnijmachine in gebruik genomen, wat voor die tijd een vooruitstrevende techniek was. Door middel van dit soort investeringen laten wij zien dat wij voortdurend met onze klanten meedenken. 

Sinds onze oprichting hebben wij een sterke groei doorgemaakt en zijn wij niet meer het bedrijf van alleen de eenvoudige plaatbewerkingen, maar een bedrijf dat volledige las- en montage samenstellingen kan produceren. In 1997 is VDL Staalservice verhuisd naar de huidige locatie in Weert. Inmiddels heeft het bedrijf meerdere afdelingen en is ons machinepark uitgebreid met bewerkingen zoals: lasersnijden, frezen, zetten, (robot)lassen en montage. Door onze brede inzetbaarheid kunnen wij ons dan ook met trots totaalleverancier noemen en zijn wij een begrip in binnen- en buitenland.