Defensie

Al enkele jaren produceert VDL Staalservice onderdelen voor voertuigen van defensie klanten uit verschillende landen binnen Europa. De onderdelen kunnen worden geproduceerd van "gewoon" staal, maar het is ook mogelijk om deze uit speciale stalen zoals pantserstaal of pantseraluminium te vervaardigen. Een onderdeel kan een gesneden (laser of waterstraal) product zijn of een complete lassamenstelling.

Aan de onderdelen vervaardigd uit het pantserstaal of pantseraluminium die wij voor onze defensie klanten produceren worden hoge eisen gesteld. Zo dient de leverancier te voldoen aan een aantal voorwaarden en in het bezit te zijn van een aantal certificaten om überhaupt iets te mogen produceren. Daarnaast dient er bij elk product vervaardigd uit pantserstaal of pantseraluminium een certificaat van de leverancier van het plaatmateriaal aanwezig te zijn.

De gebruiker van het militaire rups- of wielvoertuig dat gebouwd is met de mechanische samenstellingen uit onze fabriek moet erop kunnen vertrouwen dat de vooraf gespecificeerde beschermingsgraad gewaarborgd is.

Onze TL certificeringen op het gebied van de verwerking van pantserstaal in combinatie met onze ervaringen in het verlassen van pantserstaal maakt ons uniek als toeleverancier in de defensie markt.

Op de afbeeldingen hieronder ziet u enkele voertuigen waarvoor wij plaatmateriaal en/of lassamenstellingen hebben geproduceerd.  

Bent u ook actief in de defensiewereld, in welke vorm dan ook en heeft u vragen over de mogelijkheden die VDL Staalservice u kan bieden, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze Sales afdeling.